Thesis Blogger Template Version 2

Thesis Blogger Template Version 2 !! Sukacita dimaklumkan kini telah release Thesis Blogger Template version 2.

Agak panjang sedikit masa yang saya peruntukkan untuk menyiapkan template ini memandangkan busy dengan blog² lain bagi menjana kos hidup setiap bulan. Tambahan pula memang saya memerlukan more kosisten untuk melayan 'hard coding' bagi menghasilkan function yang simple untuk simple design, easy and user friendly, SEO point dan lainnya.


Sila klik button diatas untuk download sekarang version percuma Thesis Blogger Template !!

Tips Download

Sebaiknya sebelum anda download template, pastikan removed terlebih dahulu semua sekali widget yang ada pada Dashboard > Layout Blog anda (jika ada sebarang kod button, iklan dan lainnya boleh anda simpan pada notepad buat sementara waktu). Kemudian upload xml file tersebut melalui cara berikut :-

Pengguna Old Blogger Interface

  1. Extract Zip File yang telah anda download
  2. Dasboard > Layout > HTML > tick Expand Full Widget
  3. Upload Thesis Blogger Template xml 
  4. Preivew, jika tiada sebrang kecacatan klik Save.
Pengguna New Blogger Interface
  1. Dasboard > Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Full Widget
  2. Copy (select all) code full template yang ada dalam file zip tersebut 
  3. Pastekan di HTML pada step 1 diatas tersebut
  4. Preview ; sekiranya tiada sebarang kecacatan, Save !!


{ 61 comments.. read them below or add one }

Berita Terbaru Berita Terbaru 8 July 2012 at 00:49
Apa² hal tutorial bagi version ini akan update di link Thesis Blogger template V2 Tutorial ini k.
MUS LIM MUS LIM 8 July 2012 at 06:14
Terimakasih atas upgrade-nya. Saya yakin template thesisforblogspotV2 jauh lebih baik.

Salam...
shahblogger shahblogger 8 July 2012 at 09:52
wslm..Insyallah begitu. Terima kasih kerana meyakini bro.
Harian Post Harian Post 8 July 2012 at 10:49
Stylo la Shah. Aku nak try jugak :)
shahblogger shahblogger 8 July 2012 at 11:10
Thanks bro.. ok ok ; tp ko takde blogspot hahaha
shahblogger shahblogger 8 July 2012 at 11:11
Hehe thanks bro
ahmad ahmad 8 July 2012 at 12:20
Sudah pakai! :) sudah terasa aura hebat template ni....
cikgu Naman cikgu Naman 8 July 2012 at 13:39
wah..nak cuba pakailah..tq ;)
cikgu Naman cikgu Naman 8 July 2012 at 13:40
tapi kalau ada intensedebate mcm mana ye?
rebellion rebellion 8 July 2012 at 16:04
pergh, SEO point kalo pertama aku tengok macam ni, menarik2, tahniah shah :D
dzuandiey dzuandiey 8 July 2012 at 17:50
menarik..pernah guna yang versi lama..interface mantap!!..hehe
Berita Terbaru Berita Terbaru 8 July 2012 at 21:29
Intensedebate : dia kena editing style sket tu bro. dia leh masuk, tp style tuk count/jumlah komen tu akan ada yang hilang sket...
Fara Fara 16 July 2012 at 22:26
kirenya templte yg sedia ada tu kte backup tu ke?pastu delete sume template tu dan paste yg kte donlop ni yek??
Fara Fara 18 July 2012 at 09:53
adoi..masalah utk install template dh berjaya setel tp caner nk masuk kat setting?dl ade je yg kat atas skali..skg dh hilang..
cikgu Naman cikgu Naman 18 July 2012 at 13:47
tak dapat lah..kenapa ye

We're sorry, but we were unable to complete your request.

When reporting this error to Blogger Support or on the Blogger Help Group, please:

Describe what you were doing when you got this error.
Provide the following error code.

bX-5ha6pw

This information will help us to track down your specific problem and fix it! We apologise for the inconvenience.
Fara Fara 19 July 2012 at 12:29
tuan
bapekah rekemended size utk bt banner?? saya pny nmpk kepala jer..tak nmpk keseluruhan banner
Thesis Blogger Template Thesis Blogger Template 19 July 2012 at 23:40
bro... Maybe walaupun dah delete widget, tp maybe atribution x delete tu.. Cara mudah cam ni bro (kembali ke OLD BLOGGER INTERFACE DAHULU)

Back to olg blogger interface dan download. dah siap download dan template dah active, leh kembali semula pula ke New Blogger Interface n blogging seperti biasa :)
cikgu Naman cikgu Naman 23 July 2012 at 12:45
hehe..baru je cadang nak buat camtu..tq bro..nanti nak pasang intensedebate tanpa hilang komen lama mcm mana ye..sori ye banyak tanya ;)
cikgu Naman cikgu Naman 23 July 2012 at 12:50
oh ye..kenapa twithandle @shahblogger tak wujud pun?
halim halim 25 July 2012 at 02:25
Camne nak buat garisan memanjang pada tajuk seperti garisan bawah tajuk "Tips Download"?
forblogger forblogger 26 July 2012 at 14:20
Itu namanya heading bro..

Dari post enditor masa nak buat entrim Highligth WORD/KEYWORD yg nak buat tu. Lepas tu klik "Heading"
amirul aslam amirul aslam 5 August 2012 at 19:21
baru upload. tapi widget semua jadi ke bawah. tatau sebab apa.

cbua bro tgok jap.

amiraces.com
Berita Terbaru Berita Terbaru 7 August 2012 at 16:43
Saya dah tukar nama twitter bro heheh
mmg x aktif sana pun
Berita Terbaru Berita Terbaru 7 August 2012 at 16:44
Jika ada widget yg terlalu besar , dia akan turun kebawah (sebab tak pada tetapan lebar kolum)
So jika ada :-

kecikkan widget yg size melebihi 300px.

@

ubah CSS template tuk besarkan width
Dicas Cozinhar Dicas Cozinhar 8 August 2012 at 01:49
Thank you, by the time you devoted to this topic!
I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
How can I do this in Thesis.2?
Dicas Cozinhar Dicas Cozinhar 8 August 2012 at 01:49
Thank you, by the time you devoted to this topic!
I wonder if it is equal to its subject (ForBlogger), with two extended post and the other in two columns?
How can I do this in Thesis.2?
laku ,com belanja murah dan aman laku ,com belanja murah dan aman 9 August 2012 at 20:46
mohon ijin untuk dwnload ini template, dan sangat seo friendly
SEPEDA MOTOR INJEKSI KENCANG DAN IRIT JUPITER Z1 SEPEDA MOTOR INJEKSI KENCANG DAN IRIT JUPITER Z1 9 August 2012 at 20:56
artikelnya sangat bagus dan sangat membantu untuk saya
Template Blogspot Aneh Template Blogspot Aneh 14 September 2012 at 22:13
Baru saja aku download template ini tapi aku urungkan, karena situs 4shared lagi lagi terlalu ribet bos, coba di sahre di disitus lain dong
Bung Dwijaya Bung Dwijaya 27 September 2012 at 20:45
Looks tempting, I might try this.
bloggers info bloggers info 13 November 2012 at 13:01
makasih infonya dan ijin download ya pak ci.......
Anonymous Anonymous 4 December 2012 at 23:42
dah download template ni. tq

kenapa bila publish entri baru, hanya entri tu saja yg keluar di home walaupun dah set Number of posts on main page: 5?
Joe Kabuna Joe Kabuna 25 December 2012 at 01:24
tq bro..br download n baru nk mencuba..
Ieta Mat Sa'ad Ieta Mat Sa'ad 13 February 2013 at 03:09
nak download tp ada virus trojan la pula...
cik Liah cik Liah 11 March 2013 at 11:26
salam,saya baru jer gune thesisi ni harap bg tunjuk ajar ye..
Download Lagu Download Lagu 18 April 2013 at 17:11
izin pakai yang ini bro....kelihatanya memang seo frindly.
Ema Blog Ema Blog 30 April 2013 at 11:41
salam admin, saya mohon izin download dan pakai template ini...tq
Michael Lu Michael Lu 8 May 2013 at 22:27
great theme, thanks so much :D.
Ily Amalina Ily Amalina 18 May 2013 at 21:59
Salam..

saya nak minta izin download untuk blog saya.

terima kasih :)

http://ohduit2u.blogspot.com/
potia casadelarossa potia casadelarossa 2 August 2013 at 08:55
kat mana nak download???? link kat atas "Pautan fail yang anda minta tidak sah."
Pendekar Pendekar 5 August 2013 at 04:27
wah...sini rupanya dia menyorong...hahaha...aku baru nak download ni..dah tak boleh pulak...dush..
shahblogger shahblogger 5 August 2013 at 08:32
Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.
shahblogger shahblogger 5 August 2013 at 08:33
Boleh dah bro. Alhamdulillah.. before this 4shared disable account sebab lama x login web 4shared dorang.
Konsultan Pajak Konsultan Pajak 18 October 2013 at 16:16
wah.. hebat niat template nya bro, salam dari Jakarta
Anonymous Anonymous 18 October 2013 at 17:11
boleh bagi link selain 4shared tak..nak download kat ofis ni block plak
fazliDOTmy fazliDOTmy 19 October 2013 at 01:58
ada link lain tak...payahnya aku nak donlod pakai 4shared ni...asik block je...boh kt google drive ke...
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 21 October 2013 at 23:30
Assalammualaikum...bro,

mselim3 dah best pakai template version lama rasa x nak tukar yg baru lah..ok x?

mselim3

pls: rasa template yg lama tu dah mesra seo...dah. Terbaik.
Brohantu Brohantu 11 June 2014 at 22:47
mintak izin download yer tuan blog...
Kamar Set Kamar Set 6 August 2014 at 18:29
terima kasih atas informasinya pak,saya sangat senang sekali bisa menerima informasi yang anda share
Mebel Jepara
Hideo Master Hideo Master 21 September 2014 at 11:17
Minta tukar download link ke Gdrive atau di tempat lain. Expired link
ahmad naim ahmad naim 24 November 2014 at 22:17
expired link la..tak der link lain ker
paket wisata karimunjawa paket wisata karimunjawa 13 March 2015 at 22:43
saya ingin memekai template ini lagi, tp linknya sudah expired.. update plz..

Settings › Posts and comments › Comment Form message › Text appear here