Meta Tag Label Blogspot (SEO Friendly)

Meta tag label blogspot SEO Friendly buzz!! Baiklah sekian lama saya blogging belum pernah rasanya ada blogger share meta tag untuk blogspot untuk tujuan SEO.

Tiba masanya membalas penantian rakan-rakan akan tutorial SEO. Semoga ianya menjadikan blog anda lebih optimize ( thanks juga kepercayaan SEO akan template design saya thesis for blogspot : bagi yang menggunakannya ).

Meta Tag Label Blogspot (SEO Friendly)

Tujuan meta tag label blogspot itu juga adalah bagi mengelakkan duplicate title dan description  di google kelak. Ikuti tutorial meta tag label blogspot SEO Friendly dibawah.

Meta Tag Label Blogger (Category)

Dari Dasrboard Blogger anda, pergi ke > Design > Edit HTML. Kemudian letak kod dibawah tepat diatas line <!-- TAMAT STRUKTUR META TAG  -->.



Kemudian klik button PREVIEW : Jika tiada sebarang kecacatan dan eror, save!! (kkini label anda sudah SEO friendly secara automatik generate descriptiom dan keyword tag relevan untuk paparan di google)

AMARAN : Sebaiknya anda tidak mengubah apa-apa struktur kode diatas, ini kerana ianya memang SEO friendly dan automatik create keyword yang relevan sebagai capture title dan description di search engine kelak. Dan dengan struktur di atas, blog anda tidak akan mengalami duplicate title dan description kelak apabila label anda di index google.

{ 32 comments.. read them below or add one }

yastro yastro 7 April 2012 at 09:11
Blog aku kena buh gak ke meta tag ni bro?
Fauzi Blog Fauzi Blog 7 April 2012 at 17:50
macamnya ni lah tutorial yg saya cari2. thanks bro shahrul :)
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang 18 April 2012 at 23:28
Assalam..
Line mana satu ek? Ada jumpa 2 tempat macam kod ni..
b :if cond ='data : blog. url
nak letak kat mana?
Berita Terbaru Berita Terbaru 19 April 2012 at 01:43
Wslm Iza... Iza letakkan kod saya berikan tepat DIATAS
Old-Trafford Old-Trafford 26 April 2012 at 07:49
Kalau pasang code ni nanti post entry terbaru google x index. Ada cara lain x untuk bg google index dengan code ni.
Berita Terbaru Berita Terbaru 3 May 2012 at 23:30
Post baru tetap indwx bro. kod ini adalah menghasilkan susunan title dan description dynamic :) . komfom index dengan baik,. sebab skang tgh ekspirimen dgn du blog dalam contest SEO lelaki kacak. dua2 blog kat top 1st page google. jgn risau bro sy buat kajian lu sblm share :) gud luck ye
Zarith Zarith 4 May 2012 at 17:18
salam..nak bertanya sikit..sy dah download template dari thesis for blogspot ni..adakah ini kod untuk meta tag homepage sahaja atau sekali untuk single post..?
Berita Terbaru Berita Terbaru 4 May 2012 at 19:34
Wslm bro. Kod meta tag seperti di atas ini adalah tambahan... Means dalam yg bro download tu, belum ada meta tag dia atas

bro download : just ada meta tag homepage dan single post ...Homepage bro kena ubah sket sperti di link http://thesisforblogspot.blogspot.com/2011/11/set-up-meta-tag.html

Meta Tag di atas : Tidak mewakili homepage dan singlepost. dia dia meta tag untuk link label sahaja. So step diatas adalah untuk label bro. :)

jika ada masalah dapatkan support di link : https://www.facebook.com/groups/thesissupport/
Zarith Zarith 4 May 2012 at 22:06
This comment has been removed by the author.
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang 24 May 2012 at 11:09
Dah bubuh benda ni tapi gtmetrik tak dapat nak analisis pulak.
hpmurah2u hpmurah2u 19 June 2012 at 17:04
nk paste kod tu kat mane sebenarnya?pening palo den cari
Call center Call center 10 July 2012 at 15:36
makasih infonya jika butuh driver pc andlaptop silahkan gratis
http://klikdrivers.blogspot.com/
arkhananta weblog arkhananta weblog 14 July 2012 at 16:17
makasih tutorialnya gan, ta coba dulu.. smoga berhasil
988bet agen bola untuk prediksi piala eropa 2012 988bet agen bola untuk prediksi piala eropa 2012 21 July 2012 at 05:47
Barutau nih ada meta tage seperti ini,terimakasih ya infonya, salam kenal dan sukses untuk anda
KONTES SEO2 KONTES SEO2 4 August 2012 at 05:18
ADUH ,PAK CE SAYA MASIH KURANG FAHAM NIH,
blogonlin blogonlin 4 August 2012 at 05:20
KUNJUNGAN BALIK YA , DARI SAYA BLOGGER BARU, BLOG ANDA SANGAT SIMPLE ,DAN OKEY
laku.com laku.com 4 August 2012 at 05:47
artikel anda sedikit tapi kaya manfaat, sangat berguna sekaliunruk saya
iklan internet murah iklan internet murah 10 August 2012 at 01:25
makasih tutorialnya gan, ta coba dulu.. smoga berhasil
bloggers info bloggers info 21 August 2012 at 09:18
setelah saya pake tapi kebapa jadi banyak duplikat meta tage Addressing the following may help your site's user experience and performance.
Meta description Pages
Duplicate meta descriptions 407
Long meta descriptions 0
Short meta descriptions 15
Title tag Pages
Missing title tags 0
Duplicate title tags 375
Long title tags
afifudinsohaini afifudinsohaini 24 December 2012 at 01:01
This comment has been removed by the author.
afifudinsohaini afifudinsohaini 24 December 2012 at 01:10
bro asal aku tak jumpa arahan struktur meta tag tamat tu ea?..meta seo end ada la..yang tu ker?harap bantu
Berita Terbaru Berita Terbaru 5 January 2013 at 14:34
Salam bro. bro pakai Thesis 1 or 2 ? yg ni untuk thesis 1 je. Thesis 2 siap2 ada dah.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 January 2013 at 04:08
version 2 da masuk kan ne?xperlu nak masukkan lagi?
Hakim Hakim 8 February 2013 at 13:07
owh untuk version 1 patut la cari tak jumpa
mas mas 2 January 2014 at 00:06
thanks gan bermanfaat...