Thesis For Blogspot — Download

Thesis for blogsspot ke? Entah lah, aku memang banyak terapkan element thesis untuk for blogger blogspot ini. Memandangkan aku meminati thesis dan suka function SEO yang di miliki template popular itu selapas aku cuba kaji dari pelbagai sudut.


Thesis For Blogger Blogspot
Caption bagi gambar ini

Di atas ini antara skin thesis yang aku suka. Anyway sekadar perhiasan ok, untuk kisah dan cerita template ini nanti aku akan publish. Disni aku bagi link download dahulu ( sila klik button di bawah untuk download ).

Template Thesis For Blogspot (2011) sudah tidak relevan dengan tamadun Design dan Onpage SEO masa ini, So sila download Thesis Blogger Template Version 3 yang awesome [DI SINI].

Pastikan ikuti tutorial untuk template ini di entri lain. Ok semoga template thesis for blogger blogspot ini di sukai dan memberi seribu makna dalam arena blogging korang dengan SEO.

{ 112 comments.. read them below or add one }

Shahrul Hasanal Shah Danial 17 November 2011 at 19:52
Testing Comment by Auhtor Blog...

1. Hahahaha

2. Huhuhuhu

3. Hihihihi

4. Ekekeke
Aiman Isa Aiman Isa 18 November 2011 at 16:09
haha! testing yang lawak.. nnti aku try :D
Bro Ahmad Bro Ahmad 18 November 2011 at 21:46
Testing komen Shah kekekekee terbaik XD

LULUS
Love Hijau Love Hijau 18 November 2011 at 22:27
SHah, buang word verification, susah la nak komen, sangkut-sangkut
Shahrul Hasanal Shah Danial 18 November 2011 at 22:44
Haha kemain korang hahaha...

ok nanti aku buang word verification tu..
Man Mala Man Mala 18 November 2011 at 22:49
siap testing2 benar kat blog ni :)
testing jugal lah
hehehe
Anonymous Anonymous 18 November 2011 at 22:50
Testing Comment By Anonymous.

1. Walalalawei!!

2. Perghhhhhh~

3. Tu diaaa!@##

4. Terbaekk $%^&
Yastro Yastro 9 January 2012 at 00:16
hahahuhu test jugak bro...hahaha
Yastro Yastro 9 January 2012 at 00:34
malam ni x leh d/load la bro...esok la kot...dh 2 kali try, gagal laaa....:(
Shahrul Hasanal Shah Danial 9 January 2012 at 15:34
Yastro : apasal gagal bro?? Line lembab eik tuk download? takpe. nnt2 la :D
Yastro Yastro 11 January 2012 at 02:49
setle bro..aku dh d/lod malam nih...tq.
Shahrul Hasanal Shah Danial 13 January 2012 at 11:35
Testing reply threaded comment
Shahrul Hasanal Shah Danial 13 January 2012 at 20:15
Hahaha. apesal? dapat notification ke? ekekek
Gaung aka fahamimajid Gaung aka fahamimajid 14 January 2012 at 17:19
terbaiklah.kami dah try sekejap..then header yg lame bertindih dgn header yg baru thesisfor blogspot nie..ker kami ade tertinggl step?sekrg kami pakai template asal semula..nk berguru hbis2 dulu tentg tmplte yg terbaik ni.bar nk tukar.sebb bab2 coding n mcm2 ni kami sgt tipis ilmunya..
Shahrul Hasanal Shah Danial 15 January 2012 at 01:27
Hi bro. nice to know u :) .

orite... Blog ni suopport tutorial utk template ni...
bro boleh tgk cara tukar header melalui link di bawah :-

link : Cara TUkar Header thesis for blogspot

Jika ada sebarang masalah. bro boleh like kami di Fan Page FB dari widget "Get Update" pada sidebar tu ye :)
nescafeais.com nescafeais.com 21 January 2012 at 22:43
terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro..
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi 23 January 2012 at 11:35
bro.. nak tahu kalau nak update templete baru ni kena tu kar balik code link lama ka.. ada cara yg lagi mudah.. huhu.. sory menyusahkan..
Shahrul Hasanal Shah Danial 23 January 2012 at 14:32
Means tukar code link lama mcm ne bro? sama je mcm dulu. Ikut je mcm dulu... Akan lepas snippets nnt bro...
Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi 25 January 2012 at 12:32
nak tambah code tuk snippet saja.. ada tak? mls nak edit balik semua code.. hehe
bos bos 30 January 2012 at 00:30
takyah pening2 buat template mesra SEO.download je template ni..hehe...TQ...
Get Natural Health Get Natural Health 11 February 2012 at 11:49
terimakasi banyak templatenya brow, awak demen ma ni template
New Computer Tablet New Computer Tablet 11 February 2012 at 11:50
betul tu,, ni master baik sangat na bagi2 template
HasTLeR HasTLeR 25 February 2012 at 00:12
Asal tak leh bukak? loading lame
Fauzi Blog Fauzi Blog 6 March 2012 at 14:23
template ni bagus sekali. semoga sama hebatnya dgn thesis for wordpress
Shahrul Hasanal Shah Danial 6 March 2012 at 16:26
Insyallah bro. masing2 ada pro and contra kalo compare2.. thanks ye singgah bro =)
Farish Farish 14 March 2012 at 20:29
Salam bro, tumpang lalu. Aku nak guna template nih kt blog aku. Thanks 4 this nice template. :)
sekedar wawasan sekedar wawasan 10 April 2012 at 10:28
wah, mantap banget nih bang,,,jarang banget yg make nih template... ijin download ya... thanks seo...memang...mantap...tap...
sekedar wawasan sekedar wawasan 10 April 2012 at 10:41
menurut ane, nih template terbaik nomor satu gan... dites doctor 100 persen mantap
Shahrul Hasanal Shah Danial 10 April 2012 at 19:03
loading lama kat mana bro ? :D
faizal azri faizal azri 14 April 2012 at 23:30
terima kasih banyak2 bro sebab sudi berkongsi template yg benar2 seo friendly ni dah byk template blogspot yg saya guna pakai dan saya rasa template ini lah yg paling best saya guna
mantap jaya mantap jaya 18 April 2012 at 11:49
template yang bagus sekali nih,,, mantap buat seo...
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang 18 April 2012 at 22:24
Assalam..
Dah dowmload template mesra SEO, baru terjumpa template ni...
Manusia yang tak pernah puas dengan apa yang ada..tapi penat juga edit hari tu...
Iza Teratak Usang Iza Teratak Usang 24 April 2012 at 09:51
Assalam..
Kenapa tak boleh nak save template ni ya?
Ada apa2 yang tak kena lagi ka? ada code error katanya..
Macam mana nak tukar ni?
Akulah.com Akulah.com 27 April 2012 at 09:35
yup, theme thesis ni ramai orang guna untuk SEO.. memang sangat2 menarik
Kupas Tuntas Kupas Tuntas 7 June 2012 at 01:21
nyoba template bagus dulu ah
Info Tips Gosip Info Tips Gosip 7 June 2012 at 06:16
cantik juga nih,secantik template di atas
yobbis yobbis 8 June 2012 at 01:00
This comment has been removed by the author.
Berita Terbaru Berita Terbaru 26 June 2012 at 21:24
Wslm. Check pada header dari add page element. Ianya berfungsi sbg meta tag homepage..

Dasboard > Layout > Header Column (klik edit) > Edit title dan description situ.
belajar belajar 14 July 2012 at 23:30
templatenya bersih banget sob,,pasti mendukung artikel di serp nih
Berita Terbaru Berita Terbaru 15 July 2012 at 16:18
Iya sob, semoga demikian. Ayoh sedot sob... Coba yg version 2.

ps : post ini link donlot version 1 (bukan v2)
blogonlin blogonlin 4 August 2012 at 04:55
ijin download yagan,makasih
sahabat baru sahabat baru 4 August 2012 at 04:57
wah kayaknya ni template bagus buat blog saya nih, akan saya coba dulu ,trimakasih
Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah 10 August 2012 at 13:58
Assalamualaikum, Ya Allah Ya Tuhan ku, memang ada jodoh betul lah kita dipertemukan disini. Punya lah payah is cari Thesis Theme untuk blogspot, hari nie baru jumpa itu pun sebab is cuba cari kat Google Images. Terima kasih bebanyak lah shah sebab buat template Thesis nie. Kalau wordpress dulu is beli Theme nie pasal minat sangat segala keBERSIHan Theme nie.

Malam nie jugak is prosess transform theme ini kat blog is.



Santai iskandarX
Donny Ien Donny Ien 3 September 2012 at 18:02
TQ BANYAK2 lepas ni aku nak guna hehe
TimVisit Karimunjawa TimVisit Karimunjawa 13 September 2012 at 09:25
Cantik banget uey, btw cara buat kolom yang di tengah itu bagaimanna ya? planning mau aku pasang di web baruku http://www.paketwisatakarimunjawa.com/
solehah solehah 16 September 2012 at 07:09
mana nak download templete nie ye.. try click kat link donwload tue, dia refer ke ruangan download 4 shared tp bila klik link kat 4shared, error file not found appeared.
onn Lajer onn Lajer 18 September 2012 at 15:46
datang sini lagi nak sedut Thesis Version 1 pulak
zuliza iza zuliza iza 10 October 2012 at 12:07
asssalam admin,jom join blog i..heheh... promote sket...
worldzuliza.blogspot.com
yoedha com yoedha com 17 October 2012 at 17:10
wew...
mantab deh bro..
maksimal tenan template e om..
muna munie muna munie 28 November 2012 at 00:58
http://blogsainspertanian.blogspot.com guna template ni boleh? :)
download template download template 23 December 2012 at 22:53
ijin download gan,, ngeiler ama tempe ini =))
sa mic sa mic 11 January 2013 at 12:44
terima kasih bro! memang terbaik lah ,kemas ! Hahah
khasihsuchi khasihsuchi 12 January 2013 at 13:25
salam dh dload ,pas tu nk buat ap?leh bg step?
Blogger Parengan Blogger Parengan 16 January 2013 at 05:47
ijin download themes nya gan, thanks ya
PuanGojes PuanGojes 24 February 2013 at 15:55
salam ziarah ;)
macam mana nak pakai erk?
Study Study 26 February 2013 at 08:20
Templates yg clean & ramping, pasti udah tesis tested + support seo, nice post sob..
Lagi Belajar Lagi Belajar 26 February 2013 at 08:26
Wah ini fresh banget ya sob, templates yg clean dan ramping, pasti udh sob tesis bwt seo yah, Nice post sob.. - wah i harus belajar lagi nih...
Azim Azim 28 March 2013 at 00:16
templatenya sepertinya keren... cuma masih setia sama template yg sekarang
Tips Trik Komputer Tips Trik Komputer 18 April 2013 at 17:10
Maknyous nih kelihatannya....izin cemot bro!
Ema Johari Ema Johari 30 April 2013 at 23:07
salam..saya mohon utk download yer admin
Umi Nazrah Umi Nazrah 18 May 2013 at 17:38
download. terima kasih! ^_^
Kumpulan Informasi Kumpulan Informasi 19 May 2013 at 21:41
akhirnya bisa ngedownload template SEO. makasih gan !
iirma maniss iirma maniss 5 August 2013 at 01:37
Bagaimana hendak besarkan coloum post di Home menu
Pendekar Pendekar 5 August 2013 at 04:29
Threaded comment try and error..

wahahaha...
Hakim Mahmud Hakim Mahmud 2 January 2014 at 00:09
terbaik ni..memang tengah cari untuk Blog blogspot aku..TQ bro.
Mas Mas 24 January 2014 at 00:42
keren.. templatenya.. seo killer bangets
bbm bbm 21 November 2014 at 16:57
'Thesis For Blogger Blogspot (SEO)_3.zip' is unavailable.Berkas ini sudah dihapus :(
Anonymous Anonymous 16 December 2014 at 07:08
link download theme dah broken .. kasi up 1 kali
Shah Danial Shah Danial 28 April 2015 at 01:35
This comment has been removed by the author.
Shah Danial Shah Danial 28 April 2015 at 01:40
Test paste Youtube link. Paste link only.. Taraaaaa

https://www.youtube.com/watch?v=eQLwdD9BstY
Karimunjawa Karimunjawa 19 May 2015 at 20:35
di tunggu realese downloadnya mas danial? free or premium?
Shah Danial Shah Danial 19 May 2015 at 20:53
TEST
https://www.youtube.com/watch?v=eGnuU4LL37k

Settings › Posts and comments › Comment Form message › Text appear here